Збитки понад 1,7 млн на закупівлі військового одягу: на Київщині судитимуть службову особу виконкому сільради

Збитки понад 1,7 млн на закупівлі військового одягу: на Київщині судитимуть службову особу виконкому сільради

На Київщині судитимуть службову особу виконкому сільради, яка закупила військове обмундирування зі збитками у понад 1,7 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи виконавчого комітету однієї з сільських рад Обухівського району за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що у 2022 році за результатами проведеного тендеру сільська рада закупила 320 комплектів зимового військового обмундирування для добровольчого формування територіальної громади.

Уповноважена з питань звітності та тендерних закупівель здійснювала організаційні функції сільської ради на Обухівщині. Під час закупівлі військового одягу безпідставно перерахувала понад 1,7 мільйона гривень.

Під час закупівлі індивідуального обмундирування внесла до офіційних документів неправдиві відомості, значно завищивши обсяги й вартість закупівель. Так правопорушниця придбала 320 комплектів одягу на які перерахувала майже 4 мільйони гривень.

Таким чином фігурантка нанесла Феодосіївській сільській раді матеріальної шкоди на суму 1 716 000 мільйона гривень.

Нагадаймо, що судитимуть інженера з технагляду за завдані збитки на понад 164 тис грн під час ремонту будинку у Гостомелі.