Наркодилер і контрабандист Олег Ільченко може знищити не тільки Федерацію, але й весь український бокс, – ЗМІ

Читать на русском

Наркодилер і контрабандист Олег Ільченко може знищити не тільки Федерацію, але й весь український бокс, – ЗМІ

Наркодилер і контрабандист Олег Ільченко може знищити не тільки Федерацію, але й весь український бокс, – ЗМІ

Новий виконувач обов’язків президента Федерації боксу України (ФБУ) Олег Ільченко, відомий у кримінальних колах Житомирщини на прізвисько «Бриня», може знищити не лише ФБУ, але й весь український бокс.

Про це пише видання Апостроф.

Журналісти проаналізували спортивні результати за каденцій попередніх президентів ФБУ та оцінили перспективи діючого очільника. З 2008 року українські боксери завоювали 8 олімпійських медалей, 13 медалей чемпіонатів світу та 26 – на чемпіонатах Європи. Починаючи з 2022 року команди усіх категорій перестали здобувати результати. Зокрема, провалили відбіркові турніри на Олімпійські ігри – у Парижі Україну представлятиме лише один боксер, тоді як у попередні роки збірна налічувала 8-10 спортсменів.

Із призначенням на посаду президента ФБУ Олега Ільченка ситуація виглядає ще більш загрозливою. Нагадаймо, Ільченко пов’язаний із контрабандою і наркоторгівлею. Фігурує у держреєстрах як боржник і має дві судимості: за підроблення документів і шахрайство в особливо великих розмірах, а також за привласнення, розтрату майна та перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

Він не має спортивного бекграунду, авторитету серед боксерів та менеджерського досвіду. Відтак, він не зможе залучати фінанси на розвиток боксу, організовувати міжнародні збори і змагання для українських боксерів.

«Можемо припустити, що такі завдання Олег Ільченко перед собою і не ставить, розуміючи власні можливості і пріоритети… Під керівництвом Ільченка Федерація може перетворитися на ширму для прикриття незаконної діяльності та джерело розпилу і відмивання грошей із державного бюджету», – пише «Апостроф».

При цьому саме ФБУ несе відповідальність за кадрове забезпечення розвитку спорту, призначення тренерів, професійну підготовку спортсменів, фінансове забезпечення спортивного процесу, міжнародне співробітництво, організацію участі «збірників» у міжнародних турнірах, тощо. Якщо ситуацію не виправити і не призначати президентом ФБУ фахову і авторитетну у світі боксу людину, Україна може втратити одну із найбільших спортивних Федерацій і загалом бокс.

«Зараз в організації формується нова управлінська команда, і функціонери більше турбуються про посади, а не про олімпійські ліцензії. Якщо така ситуація збережеться і у найближчий перспективі врегулювати роботу ФБУ, завести туди справді професійний менеджмент не вдасться, великим провалом для України можуть обернутися Ігри не лише у Парижі, але й у Лос-Анджелесі у 2028 році», – йдеться в матеріалі.